Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Stołówka

Informacje

Informacja dotycząca opłat za obiady znajduje się również w ogłoszeniach
w dzienniku elektronicznym Librus.

Opłata za obiady za m-c marzec 2024 wynosi: 19 dni x 6,00 zł = 114,00 zł
Wpłaty za posiłki obiadowe można wpłacać wyłącznie na rachunek bankowy szkoły
w terminie od 26 lutego 2024 roku do 01 marca 2024 roku.
Prosimy o terminowe wpłaty.
Wszystkie wpłaty uiszczone po terminie będą zwracane na konto wpłacającego.
Dane do przelewu:
Szkoła Podstawowa nr 12 w Koninie
ul. Szeligowskiego 5, 62-510 Konin
60 1560 0013 2015 2804 3461 0001

W tytule wpłaty należy podać:
1. Imię i nazwisko dziecka, klasę, do której uczęszcza.
2. Miesiąc i rok, na który wykupione są obiady.
Przykład: Jan Nowak, kl. IV a, obiady za 03/2024
Kartki obiadowe wydawane będą uczniom u Intendenta w dniach: od 26 lutego 2024 r. od godz. 7:30 do godz. 14:00, po okazaniu dowodu wpłaty (zdjęcie w telefonie lub wydruk z banku).

Stołówka będzie funkcjonowała zgodnie z wytycznymi GIS.
Obiady w stołówce będą wydawane od godz. 11:25 do godz. 14:30


Regulamin stołówki

Do stołówki szkolnej wchodzą uczniowie i pracownicy szkoły. Miejsce oczekiwania na dzieci - parter koło dyżurki. Rodziców i opiekunów bardzo prosimy o dostosowanie się do powyższej prośby.
Link do pliku PDF 525 KB: 
Regulamin stołówki szkolnej 


Miejsce spożywania posiłków

Dzieci spożywają posiłki w stołówce szkolnej.

W przypadku choroby dziecka, rodzic zobowiązany jest zgłosić ten fakt kierownikowi gospodarczemu lub intendentce dzień wcześniej. Pieniądze za niespożyty obiad będą odliczane w następnym miesiącu na podstawie okazania kartki obiadowej.
Obiady na wynos nie będą wydawane.


Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza (w takim wypadku należy dostarczyć do szkoły stosowne zaświadczenie o alergii występującej u dziecka).
Racjonalne żywienie jest ważne w każdym wieku, a dla dziecka może być wręcz kluczowe dla rozwoju.

Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 )
b) maltodekstryna na bazie pszenicy ( 1 )
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia; 
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego ( 1 )
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfatokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą ), z wyjatkiem
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdaluscommunis L.), orzechy laskowe (Corylusavellana), orzechy włoskie
(Juglansregia), orzechy nerkowca (Anacardiumoccidentale), orzeszki pekan (Caryaillinoinensis (Wangenh. K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletiaexcelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistaciavera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamiaternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia 
13. Łubin i produkty pochodne; 
14. Mięczaki i produkty pochodne.