KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Stołówka

Opłaty za obiady w roku szkolnym 2020/2021

Opłata za obiady za m-c październik wynosi:
21 dni x 4,00 zł = 84,00 zł
W związku z obchodami Dnia Edukacji Narodowej (14-10-2020) i skróceniem zajęć lekcyjnych nie będą wydawane obiady.
W związku z panującą pandemią Covid 19 wpłaty za posiłki obiadowe można wpłacać wyłącznie na rachunek bankowy szkoły w terminie od 28 do 30 września 2020 oraz 01 października 2020.
Wpłaty po obowiązującym terminie 01-10-2020 będą zwracane (wówczas uczeń nie będzie mógł spożywać posiłków we wrześniu). Przy wpłacie na rachunek bankowy decyduje data wpływu środków na konto szkoły.
Dane do przelewu:
Szkoła Podstawowa nr 12 w Koninie
ul. Szeligowskiego 5, 62-510 Konin
60 1560 0013 2015 2804 3461 0001

W tytule wpłaty należy podać:

  1. Imię i nazwisko dziecka, klasę, do której uczęszcza.
  2. Miesiąc i rok, na który wykupione są obiady.

Przykład: Jan Nowak, kl. IV a, obiady za 10/2020
Kartki obiadowe wydawane będą uczniom u Intendenta w dniach:
od 28 do 30 września oraz  01 października  2020 r. 
od  godz. 7:30 do godz. 14:00, po okazaniu dowodu wpłaty (zdjęcie w telefonie lub wydruk z banku).
Stołówka będzie funkcjonowała zgodnie z wytycznymi GIS.
Obiady w stołówce będą wydawane na 4 przerwach tj.:
11:25  – 11:40 klasy I, II, III
12:25  – 12:40 klasy IV, V, VI
13:25  – 13:40 klasy VII, VIII
14:25 –  14:35 klasy VII, VIII


Godziny otwarcia stołówki

Stołówka czynna od godz. 11:30 do godz. 14:30.

Do stołówki szkolnej wchodzą uczniowie i pracownicy szkoły. Miejsce oczekiwania na dzieci - parter koło dyżurki. Rodziców i opiekunów bardzo prosimy o dostosowanie się do powyższej prośby.

Regulamin stołówki szkolnej 


Miejsce spożywania posiłków

Dzieci spożywają posiłki w stołówce szkolnej.

W przypadku choroby dziecka, rodzic zobowiązany jest zgłosić ten fakt kierownikowi gospodarczemu lub intendentce dzień wcześniej. Pieniądze za niespożyty obiad będą odliczane w następnym miesiącu na podstawie okazania kartki obiadowej.
Obiady na wynos nie będą wydawane.


Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza (w takim wypadku należy dostarczyć do szkoły stosowne zaświadczenie o alergii występującej u dziecka).
Racjonalne żywienie jest ważne w każdym wieku, a dla dziecka może być wręcz kluczowe dla rozwoju.

Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 )
b) maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 )
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia; 
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego ( 1 )
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfatokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą ), z wyjatkiem
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdaluscommunis L.), orzechy laskowe (Corylusavellana), orzechy włoskie
(Juglansregia), orzechy nerkowca (Anacardiumoccidentale), orzeszki pekan (Caryaillinoinensis (Wangenh. K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletiaexcelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistaciavera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamiaternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia 
13. Łubin i produkty pochodne; 
14. Mięczaki i produkty pochodne.