KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Finansowanie

Witam Państwa.

W nowy roku szkolnym 2020/2021. Naszym dzieciom przyszło  uczyć się w trudnym pandemicznym czasie. Rada Rodziców nadal będzie wpierać i pomagać Państwu w rozwiązywaniu problemów szkoła - uczeń - szkoła.
Nasza praca, energia oraz czas, włożone w działalność  Rady Rodziców nie jest pracą dla dyrektora, dla nauczycieli, czy dla nas samych. Ogół naszych aktywności jest dla dzieci, uczniów SP 12 – aby ich szkoła była bezpieczniejsza, ładniejsza, a także ciekawsza.
Rada Rodziców gromadzi fundusze pochodzące ze składek rodziców i darowizn. Każda wpłacona złotówka trafia do naszych dzieci pod różnymi postaciami. Rozliczamy się bardzo skrupulatnie, tak, aby nikt nie miał wątpliwości co stało się z pieniędzmi. Informujemy również, iż Rada Rodziców pozyskuje środki z dodatkowych źródeł takich jak marża od fotografa czy środki zgromadzone podczas festynu (min. ze sprzedaży pysznych ciast, które nam dostarczacie).
W roku szkolnym 2020/2021 składka wynosi 30,00 od rodziny (niezależnie od ilości dzieci uczęszczających do szkoły). Skarbnicy poszczególnych klas zbierają pieniądze i wpłacają je osobiście na zebraniu RR lub w sekretariacie szkoły do końca roku kalendarzowego.
Przypominamy, iż zgodnie z Rozdziałem X Regulaminu RR dotyczącym „Zasad wydatkowania funduszy Rady Rodziców” art.29 pkt 3 – jeśli klasa wpłaci co najmniej 80% składki, otrzymuje zwrot w wysokości 30% sumy wpłat, z przeznaczeniem na dowolnie wybrany przez nich cel ustalony z wychowawcą.
Zasięg naszej działalności jest bardzo szeroki, od dofinansowania kamer szkolnego monitoringu do fundowania nagród w przeróżnych konkursach, czy współorganizowania uroczystości dla uczniów (pasowanie na pierwszoklasistę, pożegnanie absolwentów).
To jak dużo uda nam się zrealizować w bieżącym roku szkolnym, w dużej mierze zależy od dobrej woli rodziców naszych uczniów, opiekunów, przyjaciół szkoły i innych osób zainteresowanych wspieraniem działalności Rady.
W 2019/2020 r. Rada Rodziców z zebranych środków dofinansowała m.in:

  • Prezenty dla pierwszaków – pasowanie na ucznia;
  • Zakup nagród – na konkursy recytatorski, cztery pory roku, moniuszkowski;
  • Dofinansowanie drukarki w świetlicy szkolnej;
  • Razem z samorządem uczniowskim ufundowanie nagród dla uczniów klas ósmych – średnia 6.0;
  • Sfinansowanie kosztów wyjazdu uczniów na konkursy między szkolne;
  • Statuetki dla uczniów na zakończenie roku;
  • Dofinansowanie dyplomów na zakończenie roku dla klas 1-3;
  • Zakup nagród - Konkurs cztery pory roku;
  • wspólnie ze szkołą wymiana starych komputerów oraz wymiana dysków twardych na SSD w sali informatycznej;

Plany jakie mamy na rok szkolny 2020/2021:

  • zakup programów multimedialnych pomagających dzieciom lepiej zrozumieć dany przedmiot;
  • dofinansowanie konkursów i nagród dla uczniów;
  • sfinansowanie udziału w Odysei umysłu – międzynarodowym konkursie twórczego rozwiązywania problemów – skierowanym do naszych uczniów;
  • dofinansowanie do wycieczek szkolnych potrzebującym uczniom;
  • organizacja festynu rodzinnego jeżeli sytuacja epidemiologiczna w Polsce na to pozwoli.

Gorąco zachęcamy Państwa do dobrowolnych wpłat. Jednocześnie informujemy, że na posiedzenie Rady Rodziców może przyjść każdy rodzic, aby zabrać głos oraz brać czynny udział w podejmowaniu decyzji przez Radę Rodziców.
Liczymy na Państwa pomoc, gdyż razem możemy więcej.